Γεια σε όλους, Tom εδώ από την ομάδα που δουλεύει στο παιχνίδι πάλης του League of Legends, με την κωδική ονομασία Project L. Καιρό είχαμε να τα πούμε! Πώς τα πάτε;

Η αρχική μας αποκάλυψη το 2019 έδειξε μια πιθανή κατεύθυνση που θα μπορούσαμε να δώσουμε στο παιχνίδι. Αλλά το Project L είναι στην φάση Έρευνας και Ανάπτυξης: η φάση της ανάπτυξης όπου ερευνούμε επιλογές και αναζητούμε τη διασκέδαση. Σήμερα, οι έρευνές μας έχουν αποδώσει καρπούς και φτάσαμε σε ένα σημείο όπου όλοι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό! Οπότε τώρα είναι μια σπουδαία στιγμή να σας ενημερώσουμε, ειδικά με τους εορτασμούς για τη Νύχτα στην Κάτω Πόλη που έχουμε σε όλη τη Riot.

Πριν μπούμε σε λεπτομέρειες, μια γρήγορη διασαφήνιση: το κλιπ παιχνιδιού που κυκλοφορήσαμε στις Νύχτες στην Κάτω Πόλη είναι ακόμα αυτό που στη βιομηχανία αποκαλούμε «αντιπροσωπευτικό δείγμα» (vertical slice). Αυτό το φτιάξαμε για να το έχουμε ως απόλυτο στόχο της τελικής εμφάνισης του παιχνιδιού, πριν ακόμα αρχίσουμε να φτιάχνουμε το περιεχόμενό μας όπως οι χαρακτήρες και οι πίστες. Το αντιπροσωπευτικό μας δείγμα μπορεί να σας έδωσε την αίσθηση ότι το παιχνίδι είναι έτοιμο, αλλά στην πράξη έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Οπότε, αν και έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο, δεν θα κυκλοφορήσει ούτε το 2021 ούτε το 2022.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα παιχνίδι πάλης πολύ υψηλής ποιότητας στο οποίο να μπορεί να επενδύσει εις βάθος το είδος και ο κόσμος να παίζει για χρόνια ή και για δεκαετίες. Αυτό χρειάζεται χρόνο για να γίνει σωστά και δεν θα βιαστούμε για αυτό.

Με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας ότι το Project L θα είναι ένα παιχνίδι μάχης σε στυλ tag-team, όπου φτιάχνετε και ελέγχετε μια ομάδα δύο διαφορετικών ηρώων. Σε αυτή την προεπισκόπηση, θα δείτε γιατί ενημερώσαμε το εικαστικό στυλ του παιχνιδιού και συμπεριλάβαμε μια ανάλυση του κιτ του ήρωα. Θα ρίξετε μια ματιά στο πώς προσεγγίσαμε το θέμα του χειρισμού με μια φιλοσοφία «είναι εύκολο να το μάθεις, αλλά δύσκολο να τελειοποιηθείς». 

Μιλήσαμε επίσης λίγο για μια από τις βασικές μας προτεραιότητες για το παιχνίδι: για να φτιάξουμε το απόλυτα καλύτερο παιχνίδι πάλης που μπορείτε να δείτε σε κωδικό δικτύου. Φυσικά, ξεκινάμε με την επαναφορά ως θεμέλιο και προσθέτουμε υπάρχουσα τεχνολογία από τη Riot όπως το RiotDirect, το οποίο κάνει σπουδαία δουλειά στην ελαχιστοποίηση του ping για τα League of Legends και VALORANT.

Οπότε, πότε θα παίξετε; Βασικά έχουμε σχεδόν κλειδώσει όλα όσα κάνουν ένα παιχνίδι, παιχνίδι, (κεντρικό τρόπο παιχνιδιού, χειρισμός, εικαστική προσέγγιση, κ.λπ.) αλλά θέλουμε ακόμα να φτιάξουμε πράγματα όπως το πλήρες ρόστερ των ηρώων, τον σχεδιασμό στις πίστες, την προσθήκη μενού και το περιβάλλον χρήστη, τη δημιουργία συστημάτων κατάταξης και ακόμα περισσότερα.

Για να γίνουν όλα αυτά, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους Rioters στην ομάδα μας! Δείτε τη σελίδα με τις προσλήψεις εάν θέλετε να μας βοηθήσετε να φτάσει το Project L στην γραμμή του τερματισμού.

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε είπαμε ότι μπαίνουμε σε σιγή ασυρμάτου, αλλά αυτή τη φορά σάς υποσχόμαστε ότι θα σας κάνουμε ενημέρωση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο φορές τον χρόνο. Θα τα πούμε ξανά κάποια στιγμή στις αρχές του δεύτερου μισού του 2022. Ως τότε, καλά παιχνίδια να έχετε.